Salg af oksekød

Kødkvalitet

Galloway er en af de mindre kvæg racer og vokser relativt langsom, kødet bliver til gengæld meget finfibret. Gallowayracen indlejrer fedt i muskulaturen i ganske små fedtlommer. Det gør det lettere at bevare kødets saftighed under tilberedningen. De fleste smagsstoffer sidder i fedtet, de bliver på den måde indlejret i kødet. I England, Skotland og Tyskland regnes Galloway for noget af det ypperste indenfor oksekød.

 

Sundt kød

Da vores Galloway udelukkende lever af græs og urter, dyrket uden sprøjtemidler og kunstgødning, giver det fedtet i kødet et større indhold af Omega-3 og Omega-6 fedtsyrer, end i traditionelt oksekød som stammer fra dyr der er opfedet med kraftfodder.

Vi sælger oftest kødet i kvarte dyr, slagteren deler dyret i ligeværdige dele, så alle får kød fra både for- og bag parti. Når vi har et slagte dyr ringer eller mailer vi en dato hvor kødet kan afhentes hos slagteren.

 

Slagtning

Dyrene slagtes uden stress på EU godkendt slagtehus Kroppen hænger 14-21 dage og modner i kølerum, Efter modning finparteres dyret, og de enkelte kødstykker mærkes med navn. Vi har god erfaring med Bjerre Kød som vi benytter til alle slagtninger.

 

Kørselsvejledning til Bjerre Kød